Plug-in Hoezo?

Wat is eigenlijk een Plug-in?

Een Plug-in is een klein programma dat het mogelijk maakt Software van derden (andere software ontwikkelaars) te laten samenwerken ofwel te integreren in b.v. Video montagesoftware zoals Adobe Première; Canopus; Avid; Sony; of Corel.

De software moet de mogelijkheid hebben om deze plug-in te kunnen huisvesten (containers) van waaruit ze kunnen worden geactiveerd (opgeroepen). Als uw montagesoftware deze mogelijkheid niet heeft kan de software van derden niet worden gebruikt.

Andersom moet de montagesoftware kunnen kijken in deze containers en een koppeling kunnen weergeven in de menustructuur van hun software. Want als je niet weet waar iemand woont kun je ook niet aanbellen.

Het is dus raadzaam uzelf eerst te overtuigen of de door u gebruikte montagesoftware kan communiceren met de software van anderen. Als dat zo is kunt u hiervan veel plezier beleven en de aangekochte montagesoftware steeds een beetje uitbreiden. Meestal zijn dit de wat duurdere montagesoftware pakketten.

Er is ook montagesoftware die wel software van derden kunnen huisvesten en te gebruiken is, maar de montagesoftware ontwikkelaar heeft de software zo goedkoop gemaakt om de markt te kunnen beconcurreren dat zij niet zonder meer toestaan dat derden een Plug-in ontwikkelen die in hun software kan worden gebruikt, Pinnacle is hier een goed voorbeeld van.

De aanschaf van de software is relatief vrij goedkoop en heeft doorgaands weinig extra`s alles wat je als extra wilt aankopen moet met een z.g. vrijwaringsleutel bij de software ontwikkelaar worden aangekocht om het in hun programma te mogen gebruiken. Dus overtuig u voordat je een plug-in wilt aankopen. Sommige programma`s zijn ontwikkeld als plug-in maar kunnen ook als Stand-alone goed aan de bak, Adorage Magic PC van proDAD is hier een goed voorbeeld van, deze software werkt zelfstandig dan wel als plug-in samen met een andere montagesoftware.

Stand- ALone

Een Stand-ALone is een op zichzelf staand programma, zoals de aanduiding al doet vermoeden, Stand-ALone (Alleen Staand) Diverse programma`s van proDAD zijn verkrijgbaar als Plug-in en als Stand-ALone, aangeduid met zijn initialen SAL. Een Stand-ALone programma kan net als ieder ander programma heeft dus GEEN video montagesoftware nodig om zijn werk te kunnen doen, Adorage is bijvoorbeeld zo'n programma voor Transditions en Video Filters, en kan gebruikt worden als Stand-ALone of als Plug-in met de meeste videomontage programma's hiervoor kun je kiezen tijdens de installatie. Dus maak je wel eens video, met uw Digitale Fotocamera, Mobiele Telefoon of een Camcorder, zijn er twee goede opties om uw video te stabiliseren, ProDRENALIN v1 of ProDRENALIN v2 en Mercalli v2 Pro als plug-in of Mercalli v4 als Stand-ALone.

Het verschil tussen ProDRENALIN v1 en Mercalli v2 Pro is dat de eerst genoemde een eenvoudig volautomatisch programma is, dat zelf naar de video kijkt, deze stabiliseert zonder dat u daar verder enige invloed op kunt uitoefenen ProDRENALIN v2 is uitgebeider van de versie v1 en heeft meer mogelijkheiden.

Mercalli V2 Pro Plug-in en Mercalli v4 SAL, de grote broers, hebben een uitgebreid scala aan mogelijkheden die kunnen worden ingesteld en/of zonodig aangepast.

© 2013 - 2023 prodad.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel